Energielabel C verplichting

Label C of beter voor kantoorgebouwen

Voor kantoorgebouwen met een minimaal vloeroppervlak van 100 m2 - waarvan tenminste 50% een kantoorfunctie heeft - geldt per begin 2023 de plicht om een energielabel C of beter te hebben. Uw energielabel dient door een gecertificeerde adviseur te worden vastgesteld en geregistreerd. Komt u op energielabel D of slechter uit, dan kunt u een maatwerkadvies energielabelverbetering op laten stellen. Daarin ziet u wat u moet doen om energielabel C of beter te behalen.

HOE WERKT HET?

Vanuit het Zakelijk Energieloket helpen we u graag verder.

  • Heeft u hierover een brief van de gemeente ontvangen? Meld u dan aan volgens de instructies in die brief;
  • Wilt u meer informatie over energielabels? Meld u dan aan voor een gratis oriënterend adviesgesprek;
  • Wilt u meer informatie over deze wettelijke verplichting, kijk dan op de website van RVO: https://www.rvo.nl/onderwerpen/wetten-en-regels-gebouwen/energielabel-c-kantoren

Na de aanmelding wordt contact met u opgenomen om een afspraak met een adviseur (telefonisch of beeldbellen) in te plannen. Na dit adviesgesprek ontvangt u een vrijblijvend aanbod (offerte) om het Energielabel te laten bepalen en te registreren en/of eerst een Label-verbeteradvies op te stellen.

Het wettelijk niveau is minimaal Energielabel C. Wanneer gewenst, bij label D of lager of als uw ambitieniveau hoger ligt dan het huidige wettelijk minimum, kan ook een Label-verbeteradvies worden opgesteld.

WAT KOST HET?

Het vaststellen en registreren van het energielabel is afhankelijk van de omvang van het gebouw en bedraagt in de meeste gevallen tussen de € 1.000 en € 1.600 excl. btw.

Voor het opstellen van een Energielabelverbeteradvies bedragen de advieskosten € 800,- excl. btw.

Aanmelden Energielabel advies

Vul hieronder alle benodigde gegevens in. U ontvangt ter bevestiging een e-mail van Stichting Energieke Regio waarmee u zelf een afspraak kan inplannen met een adviseur van Energieke Regio.

Bedrijfsgegevens

Contactpersoon

Lopende acties

Indien van toepassing, vermeld dan hieronder de aan u verstrekte voucher-code.
Wij kunnen ook voor u nagaan of er wellicht lopende Rabobank- en/of regionale acties zijn waarvan u kunt profiteren. Laat ons dan weten of u zakelijke klant bij Rabobank bent.

Overige

Onafhankelijke partner

Stichting Energieke Regio

Energieke Regio is een stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de maatschappelijke, financiële en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeenten, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit uw belang. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neemt u uiteraard zelf de beslissingen. Het Zakelijk Energieloket wordt uitgevoerd in samenwerking met Energieke Regio-partners Enerless en IMC.